NISHOTIYNING “QUSHLAR MUNOZARASI” ASARIDA AN’ANAVIY NAVATRLILIK (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada Nishotiy qalamiga mansub “Qushlar munozarasi” asaridagi an’anaviy navatrlik unsurlari, badiiy-ramziy qatlamlar, munozara janrining o‘ziga xos xususiyatlari hamda o‘rta asr adabiyotidagi qiyosiy anʼanalar ilmiy tahlil qilingan. Asarda qushlar obrazi orqali berilgan didaktik g‘oyalar va tasavvufiy qarashlarning poetik talqini keng yoritilgan.