HOJA HIKOYATLARIDA ADOLATLI SHOH TIMSOLI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Xoja Po‘shshoxjaning “Miftoh ul-adl” asarida keltirilgan didaktik hikoyalar asosida adolatli shoh timsolining badiiy talqini yoritiladi. Asarda shohning burchi, axloqiy mas’uliyati, xalq bilan munosabati va adolatning ma’naviy mezon sifatidagi o‘rni tahlil qilinadi. Hikoyatlar orqali sharqona davlatchilik an’analarida hukmdor obrazining qanday talqin etilgani haqida ilmiy mushohada yuritiladi.