TOSHPOʻLAT AHMAD SHEʼRIYATIDAGI SUBYEKTIV MUNOSABAT IFODALOVCHI QOʻSHIMCHALAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Toʻshopoʻlat Ahmad sheʼriyatida subyektiv munosabatni ifodalovchi qoʻshimchalarning qoʻllanishi tahlil qilinadi. Shoirning badiiy matnlarida  subyektiv maʼno yuklovchi birliklarning obraz yaratish, hissiy munosabatni kuchaytirish va nutqning ekspressivligini oshirishdagi vazifasi yoritiladi. Tadqiqot davomida shoirning turli sheʼrlari lingvopoetik nuqtai nazardan koʻrib chiqilib, qoʻshimchalarning semantik imkoniyatlari, ularning kontekstga ko‘ra yuzaga keladigan maʼno ottenkalari va individual uslub yaratishdagi oʻrni asoslab beriladi. Maqola natijalari Toʻshopoʻlat Ahmad poetikasining til xususiyatlarini chuqurroq tushunishga xizmat qiladi.