ULUGʻBEK HAMDAMNING " OTA" ROMANIDAGI "POʻLAT" OBRAZIDA OʻZBEK OTALARI TIMSOLI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Ulug‘bek Hamdamning “Ota” romanidagi Po‘lat obrazi o‘zbek otalariga xos milliy fazilatlar, ma’naviy qadriyatlar va ijtimoiy burchlar asosida tahlil qilinadi. Asarda Po‘latning oilaviy mas’uliyati, farzand tarbiyasidagi qat’iyati, hayot sinovlariga bardosh berishi o‘zbek otalarining an’anaviy timsoli sifatida yoritiladi.