OGAHIYNING “ZUBDAT UT-TAVORIX” ASARI: TARIXNAVISLIK MAHORATI VA MANBAIY AHAMIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada XIX asr Xorazm adabiy muhitining yirik vakili Muhammad Rizo Ogahiyning “Zubdat ut-tavorix” asari tarixnavislik an’analariga qo‘shgan hissasi, uning tuzilishi, mazmun doirasi va metodologik xususiyatlari tahlil qilinadi. Shuningdek, asarning tarixiy manba sifatidagi ishonchliligi, badiiy-tarixiy uslubi va o‘z davri ijtimoiy-siyosiy hayotini yoritishdagi ahamiyati ilmiy asosda yoritiladi.