OʻTKIR HOSHIMOVNING ,,IKKI ESHIK ORASI''ASARDAGI ROBIYA OBRAZINING BADIIY TALQINI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Oʻtkir Hoshimovning Ikki eshik orasi asaridagi Robiya obrazining badiiy talqini tahlil qilinadi. Robiya qahramoni orqali muallif o‘z davrining ijtimoiy va ma’naviy muammolarini ochib beradi.Obrazning xarakteri, ichki dunyosi, qaror qabul qilish jarayonlari va hayotiy sinovlarga munosabati o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada Robiyaning jamiyatdagi o‘rni, oilaviy va ijtimoiy muhit bilan bog‘liqligi ham tahlil qilinadi.Tadqiqotda asardagi voqealar va personajlar o‘zaro munosabatlari orqali obrazning chuqur psixologik portreti aks ettirilgan. Xulosa qilib aytganda, Robiya qahramoni Oʻtkir Hoshimov adabiyotidagi ayollar obrazlarining boy va murakkab badiiy talqini sifatida ko‘rib chiqiladi.