ONLAYN KITOBLARNING IJOBIY VA SALBIY JIHATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada onlayn kitoblardan foydalanishning afzalliklari va kamchiliklari tahlil qilinadi. Raqamli texnologiyalar rivojlanishi bilan elektron va onlayn kitoblarga talab oshib borayotgan bir paytda, ularning yoshlar, ta’lim jarayoni hamda jamiyat ma’naviyatiga ko‘rsatadigan ta’siri alohida ilmiy yondashuvni talab etadi. Maqolada onlayn kitoblarning qulayliklari, tezkorligi, iqtisodiy jihatdan arzonligi, ta’lim samaradorligiga qo‘shgan hissasi, shuningdek, ko‘rish qobiliyatiga ta’siri, diqqatning pasayishi va plagiat holatlarining ortishiga sabab bo‘lishi kabi salbiy tomonlari yoritilgan.