OMMAVIY MADANIYAT VA MEDIA: IJOBIY VA SALBIY TOMONLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ommaviy madaniyat va media hodisasining zamonaviy jamiyatdagi oʻrni, ularning shaxs, jamiyat va madaniy taraqqiyotga koʻrsatadigan ijobiy hamda salbiy ta’siri ilmiy nuqtai nazardan tahlil qilinadi. Medialashgan makonda axborot tezligi, globallashuv, axborot iste’moli, shaxsning ijtimoiy ongiga ta’sir va madaniy identifikatsiya masalalari yoritiladi. Ommaviy madaniyatning yoshlar qadriyatlari, xulq-atvori, estetik didi va ijtimoiy faolligiga ta’siri bo‘yicha ilmiy adabiyotlar tahlili keltirilgan. Shuningdek, media makonida tarbiyaviy, axloqiy va kommunikativ jarayonlarda kuzatilayotgan ijobiy imkoniyatlar hamda xavf-xatarlar muhokama qilinadi. Tadqiqot natijalari ommaviy madaniyatni boshqarish, media savodxonligini oshirish va sog‘lom axborot iste’moli madaniyatini shakllantirish bo‘yicha ilmiy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.