IJTIMOIY TARMOQLARNING FOYDALANUVCHILAR PSIXOLOGIYASIGA SALBIY VA IJOBIY TA’SIRLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarning inson psixologiyasiga ko‘rsatadigan ijobiy va salbiy ta’sirlari tahlil qilingan. Internet va axborot texnologiyalarining jadal rivojlanishi inson hayot tarziga, xatti-harakatlariga va ruhiy holatiga sezilarli o‘zgarishlar kiritmoqda. Maqolada ijtimoiy tarmoqlardan foydalanishning ijobiy jihatlari — muloqot, o‘zini ifoda etish, bilim almashish imkoniyatlari bilan bir qatorda, salbiy jihatlar — qaramlik, stress, depressiya va ijtimoiy izolyatsiya holatlari yoritilgan. Tadqiqot natijalariga ko‘ra, ijtimoiy tarmoqlardan ongli va me’yorida foydalanish inson psixologik holatiga ijobiy ta’sir ko‘rsatadi.