AXBOROTLASHGAN JAMIYATDA AXBOROTNING ÒRNI HAMDA ERKINLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada axborotlashgan jamiyatda axborotning o‘rni, uning jamiyat hayotidagi ahamiyati va erkin axborot olish huquqi masalalari tahlil qilinadi. Axborot texnologiyalarining rivojlanishi natijasida jamiyatdagi axborot oqimining tezligi va sifatining oshishi, erkin axborot olishning demokratik jamiyatlarda muhimligi yoritiladi. Axborotning ommaviy axborot vositalari va raqamli platformalardagi roli, uning jamiyatning ijtimoiy, siyosiy va iqtisodiy rivojlanishiga ta’siri muhokama qilinadi. Axborot erkinligini ta’minlashning dolzarb muammolari va ularni hal etish yo‘llarini ham ko‘rib chiqadi. Axborotlashgan jamiyatda axborot resurslarini samarali boshqarish va fuqarolarning axborotga bo‘lgan huquqlarini himoya qilishning ahamiyatini ko‘rsatadi.