YOSHLARNING INTERNETDAGI FAOLLIGI VA UNING IJTIMOIY OQIBATLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada yoshlarning internetdagi faolligi va uning zamonaviy jamiyatdagi ijtimoiy oqibatlari tahlil qilinadi. Maqolada yoshlarning onlayn muloqoti, ta’limiy imkoniyatlari, ijodiy faoliyati va raqamli kompetensiyalarining rivojlanishi ijobiy tomoni sifatida ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, internetga haddan tashqari kirib ketish, kiberbulling, psixologik bosim va qadriyatlarning o‘zgarishi kabi salbiy oqibatlar ham o‘rganiladi. Tadqiqot natijalari yoshlarning raqamli savodxonligini oshirish, internet xavfsizligi va onlayn faoliyatni oqilona boshqarish bo‘yicha tavsiyalarni o‘z ichiga oladi.