MATYOQUB QO’SHJONOVNING ILMIY MEROSIDA MAHORAT MASALALARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotshunosligi va tanqidchiligi taraqqiyotida Matyoqub Qo‘shjonovning o‘rni hamda uning ilmiy merosida mahorat masalalarining yorqin talqini tahlil qilinadi. Olimning adabiy jarayonga olib kirgan ilmiy izchilligi, adabiy obraz va xarakter muammolarini ochib berishdagi yondashuvlari, A. Qodiriy va A. Qahhor ijodini tadqiq etishdagi yangiliklari yoritilgan. Shuningdek, Qo‘shjonovning adabiy tanqidning ta’sirchanligini oshirishga qaratilgan qarashlari hamda adabiyotshunoslikdagi tadqiqot metodlari maqola markazida turadi. Maqola olimning ijodiy uslubini, badiiy talqin mahoratini hamda o‘zbek adabiy tanqidchiligiga qo‘shgan hissasini ko‘rsatib beradi.