QUL UBAYDIY GʻAZALLARIDA YOR TASVIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Qul Ubaydiy g‘azallarida yor tasviri tahlil qilinadi. Tadqiqotda shoirning sevgi va ma’shuqa obrazini ifodalash uslublari, yor tasvirining poetik va ma’naviy mazmuni, shuningdek, she’riyatdagi badiiy xususiyatlari o‘rganiladi.Maqolada yor obrazining Qul Ubaydiy ijodidagi o‘rni va uning lirik qahramon bilan munosabati misollar bilan ko‘rsatilib, g‘azal shaklida ifodalangan romantik tuyg‘ularning o‘ziga xosligi yoritiladi. Xulosa qilinadigan bo‘lsa, maqola shoir ijodida yor tasviri orqali inson his-tuyg‘ularining boyligi va nozikligini anglashga yordam beradi.