PIRIMQUL QODIROV IJODINING TARIXIY-ESTETIK QIYMATI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada Pirimqul Qodirovning tarixiy romanlari va istiqlol davri badiiy–ilmiy izlanishlarining adabiyotshunoslik nuqtai nazaridan ahamiyati tahlil qilinadi. Adibning “Yulduzli tunlar”, “Avlodlar dovoni” singari asarlarida tarixiy shaxslar konsepsiyasi, badiiy talqin tamoyillari hamda milliy o‘zlikni anglash g‘oyalari yoritiladi.