QISQA SHAKL POETIKASI: O‘ZBEK MIKRO-HIKOYALARINING TANQIDIY O‘RNI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada o‘zbek adabiyotida mikro-hikoya janrining shakllanishi, uning qisqa shakl poetikasiga xos xususiyatlari va zamonaviy adabiy jarayondagi tanqidiy o‘rni yoritiladi. Mikro-hikoyalarning semantik zichligi, minimalizmi, subteksti, ramziy qatlamlari hamda yakuniy kompozitsion “burilish” kabi omillar ilmiy tahlil asosida o‘rganiladi. Tadqiqot IMRAD tamoyiliga tayanib, zamonaviy o‘zbek mikro-hikoyalarining struktura modeli va estetik funksiyalarini aniqlashga qaratilgan.