ОZОD SHАRАFIDDINОVNING ILMIY MЕRОSIDА SHЕ’RIYAT MАSАLАLАRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ishda O‘zbek adabiyotshunosligi olimi Ozod Sharafiddinovning ilmiy merosida she’riyat masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda uning she’riyat nazariyasi, adabiy jarayonlarni tahlil qilishdagi yondashuvlari, poetik shakllar va mavzularni chuqur o‘rganishi ko‘rib chiqiladi.Shuningdek, Sharafiddinovning asarlarida she’riyatning badiiy va ma’naviy qadriyatlarini yoritishdagi o‘rni, milliy adabiyotimiz rivojidagi hissasi tahlil qilinadi. Ish she’riyat nazariyasi va amaliyoti bilan bog‘liq muhim masalalarni yoritib, adabiyotshunoslikda yangi tadqiqotlar uchun asos yaratadi