"BOBURNOMA" ASARIDA MOVARAUNNAHR SHAHARLARINING TASVIRI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Zahiriddin Muhammad Boburning “Boburnoma” asarida Movarounnahr shaharlarining tasviri tahlil qilinadi. Asardagi Samarqand, Andijon, Toshkent, Buxoro, Hisor, Qarshi va boshqa shaharlarning geografik, iqtisodiy va madaniy xususiyatlari ilmiy asosda yoritiladi. Boburning shaxsiy kuzatuvlari asosida yaratilgan tasvirlar XV–XVI asr Movarounnahrining tarixiy-madaniy manzarasini tiklashda muhim manba sifatida xizmat qiladi.