ROBOTEXNIKA RIVOJI VA UNING INSON MEHNATIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Robotexnika so‘nggi o‘n yilliklarda texnologik taraqqiyotning muhim yo‘nalishlaridan biriga aylandi. Bu soha ilm-fan, ishlab chiqarish, transport, tibbiyot va boshqa ko‘plab jabhalarda keskin o‘zgarishlarni yuzaga keltirmoqda. Ilmiy izlanishlar, zamonaviy texnologiyalar rivoji va sanoat ishlab chiqarish talablarining ortishi natijasida, robotexnika bugungi zamon zaruriyati sifatida jamiyat hayotida chuqur ildiz otmoqda. Inson mehnati va faoliyati robotlar, avtomatlashtirilgan tizimlar yordamida yangi bosqichga ko‘tarilmoqda. Ushbu jarayon inson hayotiga keng ko‘lamli ta’sir ko‘rsatib, mehnat mazmuni, uning samaradorligi, xavfsizligi va ahamiyatini tubdan o‘zgartirmoqda.