O‘ZBEK MUMTOZ ADABIYOTIDA SO‘FI OLLOYORNING “ SABOTUL OJIZIN” ASARIDAGI KELTIRILGAN “MA’RIFAT” BAYONI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Sofi Olloyiy qalamiga mansub “Sobotul ojizin” asaridagi ma’rifat so‘zining  mazmun-mohiyati, unda ilgari surilgan ma’rifiy g‘oyalar hamda axloqiy-didaktik qarashlar tahlil qilindi. Maqola bayonida ko‘tarilgan ma’naviy poklanish, ilm ahamiyati, johillikning zarari, nafsni tarbiyalash, komil inson fazilatlari singari masalalar ilmiy asosda sharhlanadi. Shuningdek, asarning ma’rifiy qadriyati va o‘zbek adabiy-ma’naviy merosidagi o‘rni yoritilgan. Tadqiqot natijalari “Ma’rifat bayoni”ning bugungi ma’naviy tarbiya jarayonida ham dolzarb ahamiyatga ega ekanini ko‘rsatadi.