ABULG'OZIY BAHODIRXONNING SHAJARAYI TAROKIMA ASARI (Ustozlar uchun, 2025)
Abulg‘oziy Bahodirxonning “Shajarayi Tarokima” asari o‘zbek va turkiy xalqlarning tarixiy va nasabiy ildizlarini o‘rganishga bag‘ishlangan muhim manbadir. Ushbu asar O‘rta Osiyo hududidagi turkiy qabilalar va ularning siyosiy, ijtimoiy tizimlari, shuningdek, turli davrlardagi sarkardalar va hukmdorlarning nasabini batafsil bayon etadi. Tadqiqot maqolasida asarning tarixiy, madaniy va siyosiy ahamiyati, shuningdek, uning o‘tmish va zamonaviy tadqiqotlarda tutgan o‘rni yoritiladi.