AMIR UMARXON(AMIRIY) G'AZALLARIDA YOR TASVIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Amir Umarxon(Amiriy) g‘azallarida yor obrazining badiiy ifodalanishini o‘rganishga bag‘ishlangan. G‘azallarda yor tasviri nafaqat shoirning his-tuyg‘ulari va ichki dunyosini aks ettiruvchi vosita sifatida, balki sevgi, muhabbat va insoniy munosabatlarning ramzi sifatida ham namoyon bo‘ladi.Maqolada yor obrazining she’riy metaforalari, lirik ohanglari va tasviriy uslubi tahlil qilinadi. Shu bilan birga, Amiriy g‘azallarida yor tasviri orqali shoirning estetik didi, badiiy uslubi va inson ruhiyatini ifodalashdagi mahorati ko‘rsatib beriladi. Tadqiqotda shuningdek, yor tasvirining milliy va umumbashariy badiiy an’analar bilan bog‘liqligi ham yoritilgan.