ALISHER NAVOIY SADDI ISKANDARIY (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbek adabiyotining ulug‘ namoyandasi Alisher Navoiyyning “Saddi Iskandariy” asari tahlil qilinadi. Asarda insoniy fazilatlar, axloqiy qadriyatlar va tarixiy voqealar orqali yuksak ma’naviyat ifodasi berilganligi o‘rganiladi. Shuningdek, maqolada asarning hikoya tuzilishi, obrazlarining xususiyatlari va badiiy uslubi tahlil qilinadi.Tadqiqotda Navoiy ijodidagi falsafiy-ma’naviy mazmun va asarning o‘z davrida adabiyotdagi o‘rni haqida xulosalar chiqariladi.