ZULFIYA QUROLBOY QIZI HIKOYALARDAGI AYOLLAR HIS TUYGʻULARNING OʼXSHASH TOMONLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada adabiyotimizning taniqli adiba Zulfiya Qurolboy qizi hikoyalarida ayollarda shakllangan nafrat tuygʻusi  masalasiga toʻxtalib oʻtiladi.Adiba hikoyalaridagi qahramonlar qiyofasi orqali jamiyatdagi baʼzi ayanchli holatlar tahlil qilingan.Zulfiya Qurolboy qizi hikoyalari oʼzbek adabiyotda yaratilgan asarlar orasida oʻzining qiziqarligi , taʼsir kuchining yuqoriligi va oʼzida hayot haqiqati aks etganligi bilan ajralib turadi.Yozuvchining inson ongi va dunyosining betakror mahorati e’tirof etilgan