YUSUF VA ZULAYHO OBRAZLARINING XALQ OG‘ZAKI IJODI VA YOZMA ADABIYOTDAGI TAFOVUTLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Maqolada “Yusuf va Zulayho” syujeti Sharq adabiy merosidagi ikki asosiy qatlam – xalq og‘zaki ijodi va mumtoz yozma adabiyotda shakllanishi o‘rtasidagi umumiylik va farqlar tahlil etiladi. Qur’oni karim, tafsirlar, xalq dostonlari hamda Alisher Navoiy, Abdurahmon Jomiy, Fuzuliy, Hindiston-Uzbek adabiy maktablaridagi talqinlar qiyoslanadi. Obrazlarning badiiy shakllanishi, kompozitsiya, ramziy qatlamlar, tipologik o‘xshashliklar hamda ularning estetik-ma’naviy mohiyati tahlil qilinadi.