“NAZM UL-JAVOHIR” ASARIDAGI AYRIM RUBOIYLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Alisher Navoiy qalamiga mansub “Nazm ul-javohir” asarining yaratilish tarixi, mazmun-mohiyati, g‘oyaviy yo‘nalishi va undagi ruboiylarning badiiy xususiyatlari tahlil qilinadi. Asar Sharq pandnoma an’anasining yorqin namunasi bo‘lib, unda axloq, komillik, ilm, adolat, hayo, sabr kabi ma’naviy qadriyatlar mukammal tarzda ifodalangan. Maqola ruboiylardagi fikriy qatlamlar, tasvir vositalari va tarbiyaviy g‘oyalarga alohida e’tibor qaratadi.