TURDI FAROG‘IY G‘AZALLARIDA TARIXIY HAQIQAT VA BADIIY TIMSOLLAR UYG‘UNLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Turdi Farog‘iy ijodining badiiy-estetik xususiyatlari, uning g‘azallarida tarixiy haqiqat va badiiy timsollar o‘zaro uyg‘unlashuvi tahlil etildi. Shoirning turli davriy siyosiy jarayonlarga munosabati, xalq ruhiyati, adolat iztiroblari hamda hukmdorlar faoliyatiga bergan bahosi g‘azal namunalari asosida ilmiy talqin qilindi.