NISHOTIYNING “HUSN VA DIL” ASARI VA “QUSHLAR MUNOZARASI” ASARINING QIYOSIY TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Nishotiy qalamiga mansub “Husn va Dil” hamda “Qushlar munozarasi” asarlari o‘zaro qiyosiy tahlil qilinib, ularning badiiy-g‘oyaviy asoslari, syujet qurilishi, timsollar tizimi, personajlar xarakteri va axloqiy-ijtimoiy g‘oyalari o‘rtasidagi o‘xshashlik hamda farqli jihatlar ilmiy nuqtai nazardan yoritildi. Har ikki asarning mumtoz adabiyotdagi o‘rni, ular orqali targ‘ib etilgan axloqiy mezonlar hamda metaforik qatlamlar mazmunan tahlil qilindi.