AXBOROT MADANIYATI VA YOSHLAR ONGIDA UNING O'RNI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada axborot madaniyati tushunchasi, uning mazmuni vashakllanish yo‘llari hamda yoshlar ongidagi roli tahlil qilinadi. Axborot madaniyatibugungi kunda jamiyat rivojida, ilm-fan va ta’lim jarayonlarida muhim omil hisoblanadi.Yoshlar axborot oqimida faol qatnashib, ma’lumotni tezkor va samarali qabul qilish,tahlil qilish va baholash qobiliyatiga ega bo‘lishi lozim. Axborot madaniyatiningshakllanishi yoshlarning tanqidiy fikrlash, axborotni saralash va internet resurslaridanto‘g‘ri foydalanish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rsatib beriladi. Yoshlarningaxborotga munosabati, ularni axborot madaniyati ruhida tarbiyalashning zamonaviyusullari va metodik tavsiyalari keltiriladi.