ISTIQLOL DAVRI TANQIDCHILIGINING ASOSIY TAMOYILLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekistonning istiqlol yillarida shakllangan adabiy tanqidchilikning mazmun-mohiyati, metodologik yangilanishlari va tamoyillari yoritiladi. Mustaqillik davri adabiyotida milliy o‘zlikni anglash, tarixiy haqiqatni qayta baholash hamda ijodkor shaxsining badiiy-estetik dunyosini teran talqin qilishga intilish tanqidchilikning asosiy yo‘nalishlari sifatida namoyon bo‘ladi.Maqolada tanqidchilikda ilmiylik va xolislik mezonlarining mustahkamlanishi, yangicha tahlil uslublarining paydo bo‘lishi, adabiy jarayonni yoritishda milliy va umuminsoniy qadriyatlarning uyg‘unligi hamda ijod erkinligini ta’minlovchi muhitning shakllanishi tahlil qilinadi.