XALQ TABOBATI TABIIY PREPARATLARI- FARMATSEVTIK PREPARATLAR O‘RNINI BOSA OLADI(MI?) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada farmatsevtik dorilar va xalq tabobati o‘rtasidagi farqlar, ularning afzalliklari hamda cheklovlari yoritildi. Tahlil davomida “Dori vositalari va farmatsevtika faoliyati to‘g‘risida”gi Qonunning asosiy talablari ko‘rib chiqildi. Farmatsevtik dorilarning ilmiy asoslanganligi va xavfsizlik me’yorlari ularning ustunligini ko‘rsatib berdi. Xalq tabobatining ayrim usullari yordamchi vosita sifatida qo‘llanishi mumkinligi aytib o‘tildi. Tadqiqot natijasida rasmiy tibbiyot davolash jarayonida eng ishonchli yo‘l ekanligi xulosa qilindi.