XIDIR DERYAYEV ʻʻQISMATʼʼNOMLI ROMANIDA OBRAZLAR TAHLILI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Xidir Deryayevning “Qismat” romanida taqdir va inson hayoti o‘rtasidagi murakkab munosabatlarning badiiy talqini tahlil qilinadi. Asarda qahramonning ruhiy kechinmalari, jamiyat ta’siri, shaxsiy tanlovlar va ijtimoiy muhitning qismatga ko‘rsatgan ta’siri ilmiy yondashuv asosida yoritiladi.