MAHALLIY TUPROQDAN AJRATILGAN BAKTERIYALAR YORDAMIDA PLASTIKNI PARCHALASH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada plastik chiqindilarni parchalaydigan mikroorganizmlar va ularning ekologik ahamiyati haqida ilmiy tahlil keltiriladi. Tadqiqotda bakteriya va zamburug‘lar tomonidan ishlab chiqariladigan fermentlarning plastmassalarni zararsiz moddaga aylantirishdagi roli yoritiladi. Genetik modifikatsiya orqali fermentlarning samaradorligini oshirish bo‘yicha ilmiy yondashuvlar ham ko‘rib chiqiladi. Maqola ekologik muammolarni hal etishda biotexnologiyaning o‘rni va istiqbolli yo‘nalishlarini ochib beradi. Olingan natijalar plastik chiqindilarni biologik yo‘l bilan kamaytirishning ilmiy va amaliy ahamiyatini ko‘rsatadi.