OZOD SHARAFIDDINOV VA OTAJON HOSHIMOVNING ADABIY TANQIDIY FAOLIYATI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqola Ozod Sharafiddinov va Otajon Hoshimovning adabiy tanqidiy faoliyatini o‘rganishga bag‘ishlangan. Mualliflar zamonaviy o‘zbek adabiyotida adabiy tanqidning rivojlanishidagi ularning o‘rni va hissasini tahlil qiladilar.Maqolada Sharafiddinov va Hoshimovning asarlari va maqolalari orqali adabiy jarayonlarni baholash, adabiy janrlarni tahlil qilish va ijodiy yondashuvlarini yoritish masalalari ko‘rib chiqiladi.Shuningdek, ularning tanqidiy metodlari, badiiy asarlar va mualliflik maktablariga qo‘shgan hissasi hamda zamonaviy adabiyotshunoslikdagi ahamiyati o‘rganiladi. Xulosa qilganda, maqola mazkur adabiy tanqidchilar ijodini chuqur tushunish va ularning o‘zbek adabiyotiga qo‘shgan hissasini baholashga xizmat qiladi.