DAVLATNING IQTISODIYOTGA TA’SIR QILISH USULLARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada davlatning iqtisodiyotga ta’sir qilish asosiy mexanizmlari, ularning tarixiy shakllanishi, zamonaviy iqtisodiy modellarda tutgan o‘rni hamda iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi ahamiyati yoritiladi. Maqolada klassik, keynsiycha va zamonaviy aralash iqtisodiyot nazariyalariga tayangan holda davlatning fiskal, monetar, investitsion, tartibga soluvchi va ijtimoiy ta’sir vositalari tahlil qilinadi. Ilmiy maqolalar, darsliklar, xalqaro tashkilotlar (IMF, World Bank, OECD) hisobotlari hamda badiiy adabiyotlardan olingan iqtiboslar yordamida mavzu yanada chuqurlashtirilgan.