IJTIMOIY TARMOQLARDA AXBOROT ISTE’MOLI VA YOSHLAR ONGIGA TA’SIRI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlarda axborot iste’molining o‘ziga xos xususiyatlari, uning yoshlar ongiga ko‘rsatadigan ijtimoiy, psixologik va madaniy ta’sirlari tahlil qilinadi. So‘nggi yillarda ijtimoiy media platformalarining tez sur’atlarda ommalashuvi natijasida axborot oqimining kuchayishi, yoshlarning virtual makonga bog‘liqligi va ma’lumotlarni ongli ravishda qabul qilish jarayonida yuzaga kelayotgan muammolar yoritiladi. Shuningdek, ijtimoiy tarmoqlarda xabarlarning tez tarqalishi, feyk axborotlar, algoritmlarning ta’siri va axborot xavfsizligiga oid masalalar ham ilmiy nuqtayi nazardan ko‘rib chiqiladi. Mazkur maqola yoshlarning raqamli savodxonligini oshirish, axborot iste’molini boshqarish hamda ijtimoiy tarmoqlarning ijobiy va salbiy jihatlarini chuqur anglash imkonini beradi.