QADIMGI DAVIR TAQINCHOG’LARI VA ULARNING ESTETIK AHAMIYATI. (Ustozlar uchun, 2025)
Taqinchoqlar ham xuddi kiyimlar singari uzoq asrlar davomida shakllangan bo‘lib,ularning o‘ziga xosligi milliy xususiyatlar, bir xalqning boshqa etnos yoki etnik guruxlar bilan o‘zaro iqtisodiy aloqalari, siyosiy tuzumning milliy madaniyatga ta’siri va boshqalarda namoyon bo‘ladi. Xar bir xalqning etnik tarixidagi milliy an’analari, ijtimoiy munosabat va mafkuraning ayrim xususiyatlari taqinchoqlarning nafisligida ham o‘z aksini topadi.Taqinchoqlarning naqsh va bezagida u yoki bu etnosning asrlar davomida ardoqlanib kelingan milliy an’analar, ijodiy mahoragi va badiiy didi ham yorqin namoyon bo‘ladi.