MUZEYLARDA MADANIY MEROSNI SAQLASHNING INNOVATSION USULLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Muzeylar jamiyatning madaniy xotirasi sifatida bebaho ahamiyatga ega. Ular ming yillik tarixni, qadimgi buyumlarni, san’at asarlarini va xalqning ma’naviy merosini kelajak avlodga yetkazish vazifasini bajaradi. So‘nggi yillarda texnologiyalarning rivojlanishi muzey ishiga tubdan yangiliklar olib kirdi. Merosni saqlashning an’anaviy usullari bilan bir qatorda innovatsion yondashuvlar qo‘llanila boshladi. Bu yondashuvlar eksponatlarni yanada ishonchli saqlash, ularning ilmiy o‘rganilishini kengaytirish va zarar ko‘rgan buyumlarni tiklashda yuqori samaradorlikni ta’minlamoqda.Innovatsion saqlash usullarining markazida raqamlashtirish jarayoni turadi.