ЗАМОНАВИЙ МУЗЕЙЛАРДА РАҚАМЛИ ТРАНСФОРМАЦИЯ. (Ustozlar uchun, 2025)
Музейшунослик фани сўнгги ўн йилликларда сезиларли даражада ўзгариб, анъанавий “экспонат марказли” ёндошувдан “ташрифчи марказли” ёндошувга олиб ўтилди. Ушбу ўзгаришлар марказида “коммуникация” тушунчасининг пайдо бўлиши туради. Илгари музейнинг асосий вазифаси экспонатларни тўплаш, сақлаш ва намойиш қилиш билан чекланган бўлса, ҳозирги кунда унинг асосий миссияси жамият билан кўп қиррали мулоқотга киришиш, маданий билимларни етказиш ва ижтимоий фаолликни кучайтиришдан иборатдир.