KO‘CHMA (MOBIL) MUZEYLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ko‘chma muzeylarning asosiy afzalligi – ularning harakatchanligidir. Ko‘chma muzeylarning paydo bo‘lish tarixi Dastlabki mobil muzeylar qachon va qayerda paydo bo‘lganini yozing. Masalan ko‘chma muzeylar g‘oyasi XX asr boshlarida G‘arbda shakllangan. Ularning maqsadi — urushdan keyingi yillarda aholining madaniy hayotini tiklash va bilimni ommalashtirish bo‘lgan ular .Maxsus jihozlangan avtomobillar, konteynerlar yoki ko‘chma pavilyonlar orqali eksponatlar xavfsiz tashiladi va namoyish etiladi. Bu yo‘l bilan chekka hududlardagi aholiga ham muzey ko‘rgazmalarini ko‘rish imkoniyati yaratiladi.