XIVA XONLIGIDA ZARGARLIK SAN'ATI TARIXI (Ustozlar uchun, 2025)
Tadqiqotning ob'ekti va predmeti sifatida o'zbek davlatchiligining muhim tayanchlaridan biri bo'lgan Xiva xonligida rivoj topayotgan xalq amaliy san'ati namunalari o'rganib, zargarlik san'atining rivojlanish bosqichlarini ilmiy tahlil qilib, zargarlik san'atining tarixini yangi ma'lumotlar va milliy istiqlol mafkurasi talablari asosida yoritish maqsad va mavzu sifatida tanlab olingan. O'z vaqtida ro'y bergan murakkab siyosiy jarayonlarda vujudga kelgan Xiva xonligi nafaqat o'lkadagi dastlabki o'zbek xalq nomi bilan shakllangan davlat, balki uzoq va yaqin mamlakatlar bilan diplomatik va savdo-sotiq aloqalarini o'rnatib, kelajakga ishonadigan yangi millatni dunyoga tanitgan saltanatlardan biri hisoblanadi.