LUG‘ATLAR (DICTIONARY) YORDAMIDA SO‘ZLAR CHASTOTASINI HISOBLASH DASTURI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada talabalar yozgan insholardagi eng ko‘p uchraydigan xatolarni aniqlash maqsadida lug‘atlar (dictionary) yordamida so‘zlar chastotasini hisoblash usuli ishlab chiqildi. Python dasturlash tilida yaratilgan algoritm yordamida matnlarni avtomatik tahlil qilish va xatolarni aniqlash jarayoni ko‘rib chiqildi. Natijalar talabalar yozuvidagi imlo va grammatik xatolarni samarali aniqlashga yordam berishini, shuningdek, ta’lim jarayonini yaxshilashda qo‘llanilishini ko‘rsatdi. Kelajakda tizimni yanada takomillashtirish uchun yangi xatoliklar ro‘yxatini kengaytirish va grafik ko‘rinishda taqdim etish rejalashtirilmoqda.