SUN'IY INTELLEKT UCHUN DASTURIY MUHITLAR VA KUTUBXONALARNI O'RNATISH (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada sun'iy intellekt, mashinaviy o'qitish va chuqur o'rganish sohalarida samarali tadqiqotlar olib borish va amaliy loyihalarni amalga oshirish uchun zarur bo'lgan dasturiy muhitlar va fundamental kutubxonalarni o'rnatishning tizimli va ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Tadqiqotda Python dasturlash tilining sun'iy intellekt ekotizimidagi markaziy o'rni yoritiladi va asosiy freymvorklar, jumladan, TensorFlow, PyTorch va Scikit-learn kabi muhim vositalarni turli operatsion tizimlar (masalan, Windows, Linux) ostida konfiguratsiya qilish usullari nazariy jihatdan asoslanadi. Maqolada optimal ish faoliyatiga erishish uchun virtual muhitlar yaratishning ahamiyati, grafik ishlov berish qurilmalari (GPU) uchun drayverlar va CUDA/cuDNN kabi parallel hisoblash texnologiyalarini integratsiya qilishning nozik jihatlari batafsil ko'rib chiqiladi. Ushbu maqola yosh mutaxassislar va talabalar uchun sun'iy intellekt sohasiga kirishda dasturiy ta'minot infratuzilmasini to'g'ri va ilmiy yondashuv bilan qurish bo'yicha mustahkam qo'llanma bo'lib xizmat qiladi.