O‘ZBEK VA BOSHQA TILLARDA “GO‘ZALLIK” KONSEPTINING IFODALANISHI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada “go‘zallik” konseptining o‘zbek, ingliz, rus va arab tillarida lingvistik hamda madaniy jihatdan qanday ifodalanishi chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda konseptning semantik yadrosi, metaforik tasvirlari, frazeologik birikmalarda namoyon bo‘lishi va madaniy-ma’naviy konnotatsiyalari qiyosiy o‘rganilgan. Tahlil shuni ko‘rsatadiki, go‘zallik tushunchasi universal bo‘lsa-da, har bir til va madaniyatda u o‘ziga xos tarixiy, estetik va ruhiy mazmun bilan boyigan. Maqola go‘zallikning tabiat, ruhiyat, ilohiyot va shaxsiy idrok bilan bog‘liq turli madaniy qarashlar asosida shakllanishini ochib beradi.