XOJA HIKOYALARIDA SULTONLARGA XOS FAZILATLAR ("Miftoh ul-adl" hikoyalari asosida) (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada Poshshoxoja hikoyalarida keltirilgan sulton obrazlari hamda sultonlarga xos bo'lgan fazilatlar haqida so'z boradi hamda “Miftoh ul-adl” asari asosida sultonlarga xos fazilatlar, ularning adolat, hikmat, insof, halollik, xalqparvarlik kabi xislatlar orqali yoritilishi tahlil qilinadi. Hikoyalardagi ramziy obrazlar, sulton–xalq munosabatlari va rahbar shaxsida bo‘lishi lozim bo‘lgan fazilatlar ilmiy-nazariy nuqtai nazardan sharhlanadi.