QUL UBAYDIY: SHOH FAZILATI VA SHOIR TAFAKKURI UYG‘UNLIGI (Ustozlar uchun, 2025)
Mazkur maqolada XV-XVI asrlarda yashagan   Ubaydulloxon  ( Qul Ubaydiy)ning hayoti, shaxsiyati, davlat arbobi sifatida ko‘rsatgan faoliyati hamda badiiy merosi haqida ilmiy-nazariy tahlillar beriladi. Shoirning bir qator g‘azallaridan misollar keltirilib, ularning mavzu doirasi, badiiy san’atlari hamda poetik dunyoqarashi sharhlanadi. Ubaydiyning hukmdor hamda shoir sifatidagi ikki qirrasi uyg‘un holda yoritiladi.