“SABOT UL-OJIZIN”DA SABR VA E’TIQOD MASALASINING BADIIY TALQINI (Ustozlar uchun, 2025)
O‘zbek mumtoz adabiyotimizda axloqiy-didaktik ruhdagi asarlar alohida o‘rin tutadi. Shular qatorida So‘fi Olloyorning “Sabot ul-ojizin”asari ham xalqimiz ma’naviy, diniy tarbiyasida yuz yillar davomida qo‘llanilib kelayotgan enh muhim manbalardan biri hisoblanadi. Ushbu maqolada “Sabot ul-ojizin”da sabr va e’tiqod g‘oyasi qanday ifodalangani, unga bog‘liq hikoyatlar va bu g‘oyalar badiiy vositalar orqali kuchaytirilganligi tahlilga olinadi.