KASBIY TA’LIM TIZIMIDAGI ISLOHOTLARNI AMALGA OSHIRISH CHORA-TADBIRLARI TO‘G‘RISIDA (Ustozlar uchun, 2025)
XXI asrda taraqqiy etayotgan davlatlarning bosh maqsadi yetuk, bilimli va malakali kadrlar tayyorlashdan iborat. Jamiyat taraqqiyotida kasbiy ta’limning o‘rni va ahamiyati yildan-yilga oshib bormoqda. Zamonaviy davrda mavjud ishlab chiqarish tarmoqlarini rivojlantirish, raqobatbardosh mahsulotlar yaratish, ilg‘or texnologiyalardan foydalanish va natijada mamlakat iqtisodiyotini mustahkamlash uchun zamonaviy kasb-hunarlarni chuqur egallagan, zamonaviy bilim va ko‘nikmalarga ega kadrlar zarur. Shu bois, hozirgi kunda O‘zbekiston Respublikasida kasbiy ta’lim tizimini tubdan isloh qilish, uni zamon talablari darajasiga ko‘tarish, malakali mutaxassislarni tayyorlash va ularga o‘z imkoniyatlarini ro‘yobga chiqarishlariga sharoit yaratish davlat siyosatining ustuvor yo‘nalishlaridan biridir.