IQTISODIYOTNI RIVOJLANTIRISHDA ELEKTRON TIJORAT KOMPANENTALARIDAN FOYDALANISH ISTIQBOLLARI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu tadqiqot rivojlanayotgan mamlakatlarda iqtisodiy o'sishni ta'minlashda elektron tijorat komponentlarining rolini O'zbekiston misolida tahlil qilishga bag'ishlangan. Raqamli iqtisodiyot global YaIMning 15.5% ini tashkil etishi va COVID-19 pandemiyasi elektron tijorat o'sish sur'atlarini 2-3 baravar oshirganligi bugungi kunda bu sohaning strategik ahamiyatini ko'rsatadi.