INTERNET LOTEREYALARI: RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA RIVOJLANIB BORISHI VA ULARDA ISHTIROK ETISHNING IQTISODIY VA IJTIMOIY OQMILARI. (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu Maqolada internet lotereyalari bozorining shakllanish jarayoni, raqamli iqtisodiyotda tutgan o‘rni va aholining ularda ishtirok etishiga ta’sir qiluvchi omillar tahlil qilinadi. Shuningdek, O‘zbekiston sharoitida raqamli xizmatlarning kengayishi, onlayn to‘lovlar xavfsizligi hamda internet lotereyalarining iqtisodiy va ijtimoiy oqibatlari yoritiladi. Tadqiqot natijalari ushbu sohada mavjud xavflarni kamaytirish va aholining moliyaviy savodxonligini oshirish bo‘yicha amaliy takliflar ishlab chiqishga qaratilgan.