EMOTSIONAL INTELLEKT VA UNING SHAXSIY RIVOJLANISHDAGI ROLI (Ustozlar uchun, 2025)
Ushbu maqolada emotsional intellektning mazmuni, uning tarkibiy qismlari hamda shaxsiy rivojlanish jarayonidagi o‘rni yoritilgan. Emotsional intellekt insonning o‘z hissiyotlarini anglash, boshqarish va boshqalar his-tuyg‘ularini to‘g‘ri talqin qilish qobiliyatini oshiradi. Tadqiqotda emotsional intellektning o‘z-o‘zini anglash, motivatsiya, empatiya va ijtimoiy ko‘nikmalarni shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilinadi. Natijalar emotsional intellekt rivoji shaxsning ruhiy barqarorligi, samarali muloqoti va kasbiy muvaffaqiyatiga sezilarli ta’sir ko‘rsatishini ko‘rsatadi.